Taustaa

Halkian Vanha Koulu on vuonna 2018 perustettu yritys. Nimensä mukaisesti rakennus on aiemmin toiminut kouluna, tarkemmin vuodesta 1904 aina vuoteen 2015 asti. Pihassa on entisen koulurakennuksen lisäksi vanha "Keittola", joka toimii nyt kurssitilana. Kurssirakennus on siis toiminut paitsi koulun keittolana ja ruokalana myös käsityöluokkana, joten ehkä onkin ihan luontevaa käyttää rakennusta kädentaitojen ja osaamisen vaalimiseen.

Kurssitilan yhteydessä on työhuone, raaka-aineisiin, tarvikkeisiin ja paikallisiin tuotteisiin keskittynyt myymälä sekä pieni kirjasto. Pihalla tepastelee maatiaiskanoja ja lämpiminä vuodenaikoina voi ihailla läheisellä niityllä laiduntavia lehmiä.

Perustaja
Lotta Grönroos
profiilikuva 2.jpg

Olen koulutukseltani taideteollinen muotoilija ja keramiikka-artesaani. Ennen nykyistä työtäni minulla oli jaettu työhuone Suomenlinnassa, Pot Viaporissa. Koska nykyisin ajattelen, että tavaran sijaan tarvitsemme enemmän taitoja, haluan innostaa ihmisiä oppimaan uutta ja valmistamaan tarvitsemiaan asioita itse. Uuden oppiminen on ihanaa!