Palvelut

Järjestämme kädentaitokursseja maaseudun rauhassa, Pornaisten Halkiassa, Järvenpään ja Mäntsälän kupeessa, 55km matkan päässä Helsingistä.

 

Meille voit tulla viettämään mukavia hetkiä kädentaitojen merkeissä ja oppimaan mm. saippuan, kosmetiikan, kynttilän tai keramiikan valmistusta. Otamme vastaan 4-12 hengen ryhmiä kurssista riippuen. Tätä pienemmille ryhmille voimme järjestää erikseen räätälöityjä kursseja. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Voit myös ehdottaa itsellesi ja ystävillesi sopivaa kurssia ja ajankohtaa.

 

Työtila toimii taideteollisen muotoilijan, Lotta Grönroosin studiona. Kurssitilan yhteydessä on lisäksi käsityötarvikkeisiin, raaka-aineisiin sekä paikallisiin tuotteisiin erikoistunut myymälä sekä pieni kirjasto.

 

Silloin tällöin saamme myös vierailevia opettajia opastamaan erilaisten materiaalien ja tekniikoiden käytössä.

Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostin kautta tai puhelimitse. Mikäli kurssin minimi henkilömäärä ei tule täyteen voi järjestäjä peruuttaa kurssin.

Tiloja voi vuokrata mm. kokousten pitämiseen, ota yhteyttä ja kysy lisää.

Jag talar också svenska!

1 cocoa shea olive.jpg
1 L1140411.jpg
Alilasiteväri.JPG
Saippuakurssit

Saippuakurssilla opit valmistamaan saippuaa kylmämenetelmällä.

 

Kursseja järjestetään arkisin ja viikonloppuisin ja voit valita itsellesi sopivan ajankohdan kurssikalenterista tai sopia ajan erikseen.

 

Saippuakursseille mahtuu tällä hetkellä 4-8 kurssilaista kerrallaan. Kurssi kestää noin 2 tuntia ryhmän koosta riippuen.

 

Saat noin viisi saippuaa heti mukaasi. Muista kuitenkin kuukauden kypsymisaika, ennen kuin saippuat ovat käyttövalmiita.

 

Lahjaksi annettavat saippuat onkin syytä valmistaa  hyvissä ajoin!

Saippuan raaka-aineita ovat mm. kookosöljy, oliiviöljy, risiiniöljy, manteliöljy, avokadoöljy, jojobaöljy, sheavoi ja kaakaovoi. Saippuaa voi värjätä halutessaan mausteilla, kuten kanelilla, neilikalla, inkiväärillä tai vaikka hunajalla. Ilmoitathan etukäteen mikäli olet jollekin raaka-aineelle allerginen. Emme suosittele antamaan saippuoita lahjaksi henkilöille, jotka ovat herkistyneet saippuan raaka-aineille.

 

Kurssin hinta on 38€. Kysy myös lahjakortteja!

Tiesitkö: Itsetehty saippua säilyy vuosia, mutta älä pakkaa sitä muoviin, saippuan on hyvä antaa hengittää.

Vuohenmaito kaura hunaja.JPG

Kosmetiikkakurssi

Kosmetiikkakurssilla valmistamme deodoranttia, kiinteää käsivoidetta, huulirasvaa, kuorintavoidetta ja saippuaa. Useimmat reseptit sisältävät kookosöljyä, joten pähkinäallergisten on hyvä huomioida tämä. Ryhmän koosta riippuen kurssi kestää noin 2 tuntia. Kurssin hinta on 43€. Valmistamansa tuotteet saa heti mukaan.

Kosmetiikkaa.jpg

Kynttiläkurssi

Kynttiläkurssilla saat kokeilla ekologisten mehiläisvahakynttilöiden valmistamista kolmella eri tavalla: kastamalla, valamalla ja levyistä kierittämällä. Kurssin aikana ehtii valmistaa alusta lähtien useita kynttilöitä vaikka lahjaksi. Taidoista riippuen ehdit saamaan mukaasi n. 8-12 pitkää kynttilää sekä 5-10 tuikkukynttilää. Kurssille mahtuu 4-8 kurssilaista. Kurssin hinta on 45€ ja kesto 2h. Kysy myös lahjakortteja!

Tiesitkö: mehiläisvahasta valmistetut kynttilät palavat kauniisti valumatta ja nokeamatta, eikä niistä muodostu haitallisia pienhiukkasia huoneilmaan. Palmuöljystä valmistettuun steariiniin ja raakaöljystä valmistettuun parafiiniin verrattuna, on mehiläisvaha se kaikkein ilmastoystävällisin vaihtoehto. Mehiläisvahakynttilän tuottamat päästöt muodostuvat ainoastaan sen kuljetuksen- ja lämmityksen aikana muodostuvista päästöistä sekä kynttilän puuvillaisesta sydämestä.

kastettu_kynttilä.jpg
pikkukynttilät_muoto_1_.jpg

Huovutuskurssi

Kurssilla voit huovuttaa patalapun, pannunalusen, pohjalliset tai jonkun muun pienehkön tuotteen. Opettelemme märkähuovutusta, mutta tuotteisiin voi yhdistää myös neulahuovutettuja kuvioita. Kurssin kesto on 3h ja hinta 50€. Mukaan mahtuu 10 henkeä.

patalappuja.jpg
pohjalliset.jpg
Keramiikkakurssit

Kurssit on jaettu eri tekniikoihin. Voit tulla meille kokeilemaan dreijausta, keramikan koristelua, käsinrakentamista tai vaikka astioiden valmistusta valamalla. Pääsäänöisesti toimimme niin, että kurssilla saa kokeilla jotakin tekniikkaa, mutta tuotteet valmistetaan loppuun kurssin pitäjän toimesta. Voit silti ottaa yhteyttä ja kysyä lisää!

Tarkemmat kurssikuvakset päivittymässä.

konni dreija.JPG

Kokoustilat käyttöönne

Tarvitsetko kokoustilaa? Meiltä voi vuokrata valoisan tilan max 30 henkilölle. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

tämä.jpg

Peruutusehdot:

Jos kurssin järjestäminen omasta puolestani esim. sairastumisen vuoksi peruuntuu, niin järjestän kurssin myöhemmin yhdessä sovittuna ajankohtana tai halutessanne palautan etukäteen maksetun kurssimaksun.

Peruutus tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssia. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 50 % kurssin hinnasta. Peruuttamattomasta kurssista peritään koko kurssin hinta.

Peruutukset sähköpostitse osoitteeseen post@halkianvanhakoulu.fi tai numeroon 045 1533295